Help

Waarom moet ik inloggen?
Op deze websites zijn verschillende persoonlijke functies, voor de veiligheid zijn deze functies beveiligd, zodat iedereen alleen zijn/haar eigen gegevens kunt bewerken en alleen op persoonlijke titel berichten en evenementen/reserveringen kan plaatsen.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer!
Wees niet bang! Het is mogelijk om een nieuw wachtwoord op te vragen door op de link wachtwoord vergeten te klikken. Dan wordt er gevraagd naar je gebruikersnaam. Als deze goed wordt ingevuld zul je een e-mail krijgen, waarin wordt gevraagd om te bevestigen dat je je wachtwoord wilt wijzigen. Als je de mail bevestigt zal er een nieuw wachtwoord worden opgestuurd naar je e-mailadres.

Hoe wijzig ik mijn profiel?
Als je bent ingelogd zal bovenaan de pagina een aantal tabbladen verschijnen. Eén van de tabbladen bevat het label 'Profiel'. Door op dit tabblad te klikken krijg je een pagina om je profiel te bewerken. Hier kun je ook je wachtwoord wijzigen. Veel van de gegevens in je profiel zijn zichtbaar in de ledenlijst. De ledenlijst kan alleen worden bekeken door andere ingelogde vliegers.

Hoe voeg ik een onderschrift toe aan mijn berichten?
In het profiel is het ook mogelijk om een onderschrift te plaatsen. Dit onderschrift komt onder elk bericht op het forum te staan.

Hoe reserveer ik een vliegtuig?
De zweefvliegclub Texel heeft een digitale kalender. Het is mogelijk om op deze kalender reserveringen en evenementen te plaatsen. Binnenkort wordt het ook mogelijk om evenementen weer te verwijderen. Moderatoren en beheerders hebben het recht om evenementen te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een vliegtuig kapot is gegaan of als er onderhoud is gepland. Het slachtoffer wordt dan op de hoogte gebracht door een (automatisch) e-mailtje.

Wat is BBCode?
BBCode is een simpel opmaaksysteempje voor fora. BBC staat voor Bulletin Board Codes. Door op een smiley op knop bovenaan een tekstveld te klikken wordt een smiley of bbcode ingevoegd. Op de plaats van de asterisk (*) moet de code worden aangepast. Bijvoorbeeld [url=*]**[/url], dat kan worden [url=http://www.mzct.nl]De motorzweefvliegclub Texel![/url] met als resultaat: De motorzweefvliegclub Texel! Smilies kunnen op dezelfde wijze worden ingevoegd, hier hoeft alleen niets aan te worden aangepast. Emoticon Emoticon Het is ook mogelijk om gewoon de tekst te typen, dit is handig als je wat codes/smilies uit je hoofd kent. Emoticon